Την παράταση των σκληρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην Ουκρανία κατά έξι μήνες συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. «Η ΕΕ είναι ενωμένη όσον αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας», ανέφερε ο κ. Τουσκ σε ανάρτησή του στο Twitter

Την παράταση των σκληρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην Ουκρανία κατά έξι μήνες συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη όσον αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας», ανέφερε ο κ. Τουσκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η απόφαση για παράταση των κυρώσεων ελήφθη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ηγέτες είχαν «έντονο διάλογο» σχετικά με τις κυρώσεις.

«Δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος, για να τερματιστούν οι κυρώσεις – υπήρξε γενική υποστήριξη για δράση, προκειμένου να προωθηθεί η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται στις κυρώσεις, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

«3,5 χρόνια οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και έπονται ακόμα περισσότερα, εξαιτίας της έλλειψης εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Τουσκ, Preben Aamann, στο Twitter.

Επισημαίνεται ότι η επέκταση των κυρώσεων θα λάβει επίσημη νομική έγκριση τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, δήλωσε χθες ότι η απόφαση της ΕΕ να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αποτελεί «σημαντική πολιτική απόφαση» για τη χώρα του.

«Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», ανέφερε ο κ. Poroshenko στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

(από EurActiv.gr, 15/12/2017)