Στην ανάθεση της ασφάλειας των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού στην Ελληνική Αστυνομία πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν τα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη. Με τον τρόπο αυτό θα αντικατασταθούν οι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης από αστυνομικούς στο δίκτυο της Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ

Στην ανάθεση της ασφάλειας των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού στην Ελληνική Αστυνομία πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν τα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη. Με τον τρόπο αυτό θα αντικατασταθούν οι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης από αστυνομικούς στο δίκτυο της Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να διατεθούν συνολικά 200 αστυνομικοί, οι οποίοι θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ, με στόχο να καλυφθούν τα κενά που έχουν επισημανθεί.

Χάρη στην απόφαση αυτή το υπουργείο εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζονται τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία.