Η Gazprom εγκαινίασε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα το μεγαλύτερο σταθμό εφοδιασμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) της Ευρώπης. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Gazprom, Viktor Zubkov, ο υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Kirill Molodtsov, ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin

Η Gazprom εγκαινίασε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα το μεγαλύτερο σταθμό εφοδιασμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) της Ευρώπης.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Gazprom, Viktor Zubkov, ο υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Kirill Molodtsov, ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin, ο αντιπρόεδρος της Gazprom και γενικός διευθυντής της Gazprom Gazomotornoye Toplivo, Mikhail Likhachev

Ο νέος σταθμός ανεφοδιασμού έχει δυναμικότητα 29,8 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και είναι εφοδιασμένος με 12 αντλίες αερίου και ένα κινητό σύστημα ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο.

«Χάρη στον προηγμένο, αξιόπιστο εξοπλισμό που κατασκευάζεται κυρίως στη Ρωσία, ο νέος σταθμός μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 2.000 οχήματα την ημέρα», ανέφερε η Gazprom.

«Η Ρωσία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο. Λόγω αυτής της δυνατότητας, πριν από λίγα χρόνια ξεκινήσαμε μια φιλόδοξη προσπάθεια ανάπτυξης των υποδομών ανεφοδιασμού που υποστηρίζουν τα προσιτά και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα οχημάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Gazprom, προσθέτοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια, οι επενδύσεις της Gazprom στο δίκτυο ανεφοδιασμού αερίου ξεπέρασαν τα $ 167,5 εκατ.

«Έχουμε δημιουργήσει 43 σταθμούς υψηλής τεχνολογίας σε 24 ρωσικές περιοχές», σημείωσε.