Η Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αναζητά τίμημα για το μερίδιό της στον ΔΕΣΦΑ «τουλάχιστον ισοδύναμο» με την προηγούμενη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε στο Reuters o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Σιάμισιης. «Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά σήμερα και θα περιμέναμε να πετύχουμε ένα τίμημα τουλάχιστον αντίστοιχο της προηγούμενης προσφοράς»

Η Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αναζητά τίμημα για το μερίδιό της στον ΔΕΣΦΑ «τουλάχιστον ισοδύναμο» με την προηγούμενη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε στο Reuters o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Σιάμισιης.

«Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά σήμερα και θα περιμέναμε να πετύχουμε ένα τίμημα τουλάχιστον αντίστοιχο της προηγούμενης προσφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε «Αποφασίσαμε και συμμετέχουμε στην διαδικασία πώλησης του 35% στον ΔΕΣΦΑ και θα περιμένουμε να δούμε τις προσφορές που θα υποβληθούν. Η απόφαση για την πώληση δεν είναι οριστική και θα εξαρτηθεί από την τελική τιμή».

Σημειώνεται ότι με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποίησεων, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την πώληση του ΔΕΣΦΑ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ερωτηθείς αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, ο κ. Σιάμισιης δήλωσε: «Ο χρόνος είναι σύντομος, αλλά επιδιώκουμε να προχωρήσουμε στη συναλλαγή και να λάβουμε δεσμευτικές προσφορές τον Δεκέμβριο».