Στη Σύσταση Think Tank για Νομικά Θέματα στον Τομέα των Υδρογονανθράκων Προχωρά η ΕΔΕΥ

Στη Σύσταση Think Tank για Νομικά Θέματα στον Τομέα των Υδρογονανθράκων Προχωρά η ΕΔΕΥ
energia.gr
Τετ, 11 Οκτωβρίου 2017 - 17:48
Στη σύσταση «δεξαμενής σκέψης» (think tank) με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων για την αναμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον τομέα των υδρογονανθράκων στη χώρα μας, προχωρά η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε)

Στη σύσταση «δεξαμενής σκέψης» (think tank) με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων για την αναμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον τομέα των υδρογονανθράκων στη χώρα μας, προχωρά η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε).

Η ως άνω πρόθεση της ΕΔΕΥ, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, είχε διατυπωθεί στην τελευταία ετήσια Γενική Συνέλευση της, τον Ιούνιο του 2017.

Έτσι, η ΕΔΕΥ Α.Ε. θα απευθύνει εντός του επόμενου διαστήματος ανοιχτή πρόσκληση προς νομικούς επιστήμονες που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στη «δεξαμενή σκέψης» προκειμένου να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη διαμόρφωση των βέλτιστων δυνατών νομοθετικών προτάσεων.

Απώτερος σκοπός της ΕΔΕΥ. είναι τα τελικά κείμενα-προτάσεις που θα προκύψουν, να παρουσιασθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με τον τρόπο αυτό να συνδράμει στο έργο του.