Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει τις διασταυρώσεις στοιχείων για τα κοινωνικά τιμολόγια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ισχύουν οι ρυθμίσεις και τυχόν παρατυπίες από καταναλωτές. Ο πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκου-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ότι «πριν από δυο χρόνια είχαμε καταγγείλει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα ακίνητα σε ακριβές περιοχές και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο»

Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει τις διασταυρώσεις στοιχείων για τα κοινωνικά τιμολόγια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ισχύουν οι ρυθμίσεις και τυχόν παρατυπίες από καταναλωτές.

Ο πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκου-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ότι «πριν από δυο χρόνια είχαμε καταγγείλει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα ακίνητα σε ακριβές περιοχές και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, (πρέπει κάνεις να έχει εισόδημα κάτω από 12.000 εισόδημα για να είναι σε αυτό), έπρεπε η γενική γραμματεία να ταυτοποιεί τα στοιχεία καθώς δεν δικαιολογείται η παρά πολύ μεγάλη κατανάλωση».

Ο ίδιος τόνισε ότι «εισακουστήκαμε μετά από δυο χρόνια έχει ξεκινήσει η εταιρεία τις διασταυρώσεις στοιχείων αν πραγματικά ισχύουν οι φορολογικές δηλώσεις και θα προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ».

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι «δε θα πρέπει να υπάρχει ούτε αυτό το όριο εάν τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τον έλεγχο δεν είναι νόμιμα».

Ο Γιώργος Αδαμίδης αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται σχετικά με τη μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ στην αγορά ρεύματος βάσει μνημονίου και στο ενδεχόμενο να φύγουν από την ΔΕΗ και να αλλάξουν πάροχο 500.000 καταναλωτές.

«Πρόκειται για μία επιχειρηματική κίνηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, που με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι μπορεί να ‘τρέξει’ πιο γρήγορα την υποχρέωση που έχει η επιχείρηση λόγω του μνημονίου να μειώσει το πελατολόγιο της σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019», τόνισε.

«Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση είναι τελείως λανθασμένη γιατί αφορά ‘καθαρούς’ πελάτες. Θέλει δηλαδή να ‘πουλήσει’ τους καταναλωτές που είναι καλοπληρωτές», πρόσθεσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε την απορία για το λόγο που πρέπει να πουληθούν πελάτες ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι εγείρονται νομικά ζητήματα, σχετικά με τη διαδικασία.

«Επιπλέον θεωρούμε ότι είναι ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για την εταιρεία να απολέσει παρά τη θέλησή της 500.000 καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν», πρόσθεσε.

«Γιατί να φτιάξεις έναν επιχειρηματία χωρίς κανένα ρίσκο να του δώσεις με εγγυημένη τιμή ενέργεια και ταυτόχρονα 500.000 καλοπληρωτές; Έτσι γίνομαι κι εγώ επιχειρηματίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για καθαρό ξεπούλημα», σημείωσε, το οποίο όπως τόνισε έχει «οσμή σκανδάλου».