Η Siemens Gamesa κατέληξε σε συμφωνία - πλαίσιο με την VenSol Neue Energien που αφορά έως και 30 ανεμογεννήτριες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Οι ανεμογεννήτριες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση είναι οι SWT-DD-142, με μήκος λεπίδων 69 μέτρων και ονομαστική ισχύ 3,5-3,9 MW η κάθε μία.

Η Siemens Gamesa κατέληξε σε συμφωνία - πλαίσιο με την VenSol Neue Energien που αφορά έως και 30 ανεμογεννήτριες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Οι ανεμογεννήτριες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση είναι οι SWT-DD-142, με μήκος λεπίδων 69 μέτρων και ονομαστική ισχύ 3,5-3,9 MW η κάθε μία.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το ιδανικότερο για χερσαίες μονάδες με συνθήκες χαμηλής έντασης ανέμου.

Ο διευθυντής της VenSol, κ. Christian Böhm, δήλωσε: «Με αυτή τη συμφωνία - πλαίσιο εξασφαλίζουμε την πρόσβασή μας σε μία από τις πιο αποδοτικές ανεμογεννήτριες για χερσαίες μονάδες στην αγορά».

Τα έργα θα βρίσκονται στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βαυαρία, το Σάαρλαντ, τη Ρηνανία-Παλατινάτο, την Έσση, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Θουριγγία και η VenSol δήλωσε ότι οι ανεμογεννήτριες θα χρησιμοποιηθούν τόσο για δικά της έργα, όσο και για μικρούς παραγωγούς αιολικής ενέργειας.