Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασαν τα πρατήρια βενζίνης στη Δανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ενεργειακή Ομοσπονδία της Δανίας, υπάρχουν σήμερα στη χώρα 2.030 σταθμοί φόρτισης – δύο περισσότεροι από τα βενζινάδικα ανά την επικράτεια, όπως αναφέρει το New Europe σε δημοσίευμά του

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασαν τα πρατήρια βενζίνης στη Δανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ενεργειακή Ομοσπονδία της Δανίας, υπάρχουν σήμερα στη χώρα 2.030 σταθμοί φόρτισης – δύο περισσότεροι από τα βενζινάδικα ανά την επικράτεια, όπως αναφέρει το New Europe σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τον Business Insider Nordic, η πρόοδος στις υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων δεν επαρκεί για να αυξήσει τη χρήση τους. Μάλιστα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις επιδοτήσεις για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων, οι πωλήσεις σημείωσαν απότομη κάμψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα « The Copenhagen Post», μόλις 182 ηλεκτρικά οχήματα έχουν πωληθεί εφέτος στη Δανία, ενώ μόνο τα 17 από αυτά αγοράστηκαν από ιδιώτες. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια πολύ απότομη κάμψη σε σχέση με τα 4.605 ηλεκτροκινούμενα οχήματα που είχαν πωληθεί το 2015.