Ενα από τα μεγαλύτερα έργα ηλεκτροφωτισμού στη χώρα, ίσως το μεγαλύτερο, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προωθεί η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με απόφαση που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 31 Ιουλίου

Ενα από τα μεγαλύτερα έργα ηλεκτροφωτισμού στη χώρα, ίσως το μεγαλύτερο, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προωθεί η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με απόφαση που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 31 Ιουλίου.

Αποφασίστηκε να προχωρήσει η μελέτη για την αναβάθμιση και αυτοματοποίηση του οδοφωτισμού μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ όπου ο ιδιώτης επενδυτής θα εγκαταστήσει τα απαραίτητα συστήματα και θα τα διαχειρίζεται για 12 χρόνια.

Το σύστημα θα καλύπτει ολόκληρο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως θα αναφέρει και η σχετική αίτηση προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας.

Σημειώστε πως η EBRD εμφανίζεται αρκετά ζεστή για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων, αν και αρκετές δημοτικές αρχές προτιμούν τον παλιό, καλό, δρόμο των διαγωνισμών που σχεδιάζονται στο γόνατο και ουδέποτε ολοκληρώνονται!