Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε Παντός Δικαιώματός μας για τις Κατηγορίες Καμμένου Περί Ξεπλύματος

Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε Παντός Δικαιώματός μας για τις Κατηγορίες Καμμένου Περί Ξεπλύματος
energia.gr
Πεμ, 10 Αυγούστου 2017 - 14:31
Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος». Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Δημητριάδης

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος». Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Δημητριάδης.

«Είναι πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του κ. Καμμένου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης στην Κασσάνδρα, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε στον κυβερνητικό εταίρο ότι η «Ελληνικός Χρυσός» έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως «η Ελληνικός Χρυσός επρόκειτο μία απάτη που έκανε ξέπλυμα χρήματος μεταξύ της αγοράς και της πώλησης της επιχειρήσεως».

«Θεωρώ ότι στην Χαλκιδική θα γίνει για τεράστια οικολογική καταστροφή αν προχωρήσει στην εξόρυξη της επιφανείας», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημητριάδης απέφυγε να πει εάν η εταιρεία θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση, προσφεύγοντας ακόμα και στον πρωθυπουργό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι δηλώσεις Καμμένου είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας που έχει εκκινήσει το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην «Ελληνικός Χρυσός».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που κανονικά ήταν προγραμματισμένα για τις 15 Σεπτεμβρίου.