Οι Τέσσερις Μνηστήρες για την Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Οι Τέσσερις Μνηστήρες για την Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας
γράφει ο Χαμαιλέων της Αγοράς / euro2day.gr
Πεμ, 10 Αυγούστου 2017 - 09:27
Σήμερα, αν δεν υπάρξει παράταση της τελευταίας στιγμής, αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι τέσσερις κοινοπραξίες που φέρονται ως υποψήφιες για το πρώτο τμήμα (Αλσος Βείκου - Γουδή) της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας. Τα σχήματα έχουν συγκροτηθεί εδώ και εβδομάδες και αποτελούν συνεργασία ελληνικών ομίλων με ξένους "παίκτες"

Σήμερα, αν δεν υπάρξει παράταση της τελευταίας στιγμής, αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι τέσσερις κοινοπραξίες που φέρονται ως υποψήφιες για το πρώτο τμήμα (Αλσος Βείκου - Γουδή) της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας.

Τα σχήματα έχουν συγκροτηθεί εδώ και εβδομάδες και αποτελούν συνεργασία ελληνικών ομίλων με ξένους "παίκτες".

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεργάζεται με τη γαλλική Alstom, ενώ η ΤΕΡΝΑ κατεβαίνει σε κοινοπραξία με τη γαλλική Vinci και τη γερμανική Siemens.

Η Μυτιληναίος (απορρόφησε την ΜΕΤΚΑ) διεκδικεί το έργο σε συνεργασία με την ισπανική FCC, ενώ η J&P ΑΒΑΞ σε συνεργασία με τις εταιρείες με τις οποίες κατασκευάζει αυτή την περίοδο της επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά όπως η ιταλική Ghella, κ.λπ.

Θα χρειαστούν κάποιοι μήνες για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Στην Αττικό Μετρό ευελπιστούν πως ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.