Αδαμίδης: «Το Ηλεκτρικό Σύστημα και Ολόκληρη η Χώρα θα Καταρρεύσουν Αν Δεν Λειτουργούν οι Λιγνιτικές Μονάδες»

Αδαμίδης: «Το Ηλεκτρικό Σύστημα και Ολόκληρη η Χώρα θα Καταρρεύσουν Αν Δεν Λειτουργούν οι Λιγνιτικές Μονάδες»
energia.gr
Τετ, 9 Αυγούστου 2017 - 17:40
«Θα καταρρεύσει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, μαζί με τη χώρα, σε περίπτωση που δεν λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες». Αυτό τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει καθορίσει ώρες λειτουργίας για τις παλαιάς τεχνολογίας λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες το 2019 τελειώνουν
«Θα καταρρεύσει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, μαζί με τη χώρα, σε περίπτωση που δεν λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες». Αυτό τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει καθορίσει ώρες λειτουργίας για τις παλαιάς τεχνολογίας λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες το 2019 τελειώνουν.

Αναφερόμενος στο θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια για να καλυφτεί το κενό των αυξήσεων στις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) δήλωσε ότι η ΔΕΗ πρέπει να προσφύγει κατά της ΡΑΕ στα δικαστήρια, καθώς «δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί την επιχείρηση ότι ψεύδεται και χρεώνει τους καταναλωτές», ενώ είπε ότι ο τρόπος που θα επιλέξει η κυβέρνηση είναι να επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με 1 ευρώ το μήνα,έως το 2022,ούτως ώστε να καλυφτεί η διαφορά.