Ο όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο. Σ' αυτό το αποτέλεσμα βοήθησαν οι περικοπές κόστους και το υψηλότερο περιθώριο κέρδους των νέων μοντέλων

Ο όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο. Σ' αυτό το αποτέλεσμα βοήθησαν οι περικοπές κόστους και το υψηλότερο περιθώριο κέρδους των νέων μοντέλων.

Έτσι τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 4,55 δισ. ευρώ από 1,90 δισεκατομμύρια το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η VW. Η καθαρή ρευστότητα όμως υποχώρησε στα 23,7 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, λόγω πληρωμών σε βασικούς προμηθευτές.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την κερδοφορία συνέβαλαν και τα brands Porsche, VW, Skoda, Seat και Bentley. Συγκεκριμένα τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου στη VW διπλασιάστηκαν στα 1,8 δισ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη της Audi ήταν 2,7 δισ. ευρώ, όπως και το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα λειτουργικά κέρδη της Porsche αυξήθηκαν στα 2,1 δισ. ευρώ από 1,8 δισ. ευρώ, λόγω της μεγάλης ζήτησης των μοντέλων Macan και Panamera. Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη της Skoda αυξήθηκαν 26% στα 860 εκατ. ευρώ (βοήθησαν οι πωλήσεις του Kodiaq), ενώ η Bentley επέστρεψε σε 13 εκατ. κέρδη από ζημιές ύψους 22 εκατ. ευρώ.