Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κω, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του φονικού σεισμού 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα Δωδεκάνησα στη μιάμιση τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε κι ένα μικρό τσουνάμι, που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του νησιού

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κω, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του φονικού σεισμού 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα Δωδεκάνησα στη μιάμιση τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε κι ένα μικρό τσουνάμι, που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του νησιού.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι τραυματίες φτάνουν στους 100.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ του ισχυρού σεισμού ακολούθησε μετά από επτά λεπτά και δεύτερος, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, λίγο πιο βόρεια από τον πρώτο στο ίδιο εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις.