Πάνω από 8 ευρώ έναντι του επιπέδου στο οποίο ξεκίνησε (32,05 ευρώ/MWh) ενισχυόταν η τιμή μία ώρα μετά την έναρξη της δημοπρασίας ΝΟΜΕ, καθώς εκδηλώνεται ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των εναλλακτικών προμηθευτών
Πάνω από 8 ευρώ έναντι του επιπέδου στο οποίο ξεκίνησε (32,05 ευρώ/MWh) ενισχυόταν η τιμή μία ώρα μετά την έναρξη της δημοπρασίας ΝΟΜΕ, καθώς εκδηλώνεται ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των εναλλακτικών προμηθευτών.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, η τιμή είχε ανέλθει ως τα 40,60 ευρώ/MWh, ξεπερνώντας ακόμα και τα επίπεδα της τιμής εκκίνησης στις προηγούμενες δημοπρασίες (37,37 ευρώ).

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη συνέχεια της δημοπρασίας είναι πολύ πιθανό να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. 

Η μεγάλη διαφορά των τιμών στη δημοπρασία σε σχέση με τις τιμές στη χονδρεμπορική αγορά, καθώς και η σχετικά μικρή ποσότητα (145 MWh/h) εξηγούν τη μεγάλη άνοδο της τιμής σε σχέση με το επίπεδο που είχε ορισθεί ως τιμή εκκίνησης.

Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, περιορίζονται τα οφέλη για τους εναλλακτικούς προμηθευτές, ενώ δεν διευκολύνεται το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς.

Τις δυσκολίες που υπάρχουν άλλωστε στην ενίσχυση του ανταγωνισμού καταδεικνύουν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ποσοστό της ΔΕΗ στη λιανική αγορά παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο τον Ιούνιο στο 85,5%.

Η μείωση αυτού του μεριδίου στο 75,24% ως το τέλος του έτους είναι αδύνατη, εκτός και και να γίνει δεκτό τι αίτημα της ΔΕΗ για να μην υπολογίζεται στα μερίδια της η Υψηλή Τάση. Αν αυτό το αίτημα τελικώς γίνει αποδεκτό, η προσαρμογή της επιιχείρησης στο άνοιγμα της αγοράς θα είναι πιο ομαλή, ενώ παράλληλα μπορεί να περιορισθεί η οικονομική ζημία από τα ΝΟΜΕ.