Ο ισραηλινός όμιλος διύλισης και πετροχημικών Oil Refineries (ORL) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Energean Oil & Gas για την αγορά 17 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου

Ο ισραηλινός όμιλος διύλισης και πετροχημικών Oil Refineries (ORL) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Energean Oil & Gas για την αγορά 17 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, η ORL είπε ότι μαζί με τις Israel Chemicals και OPC Rotem, διαπραγματεύονται τη σύναψη μη δεσμευτικών μνημονίων κατανόησης για την προμήθεια φυσικού αερίου από την Energean.

Εφόσον κλείσει αυτή η συμφωνία, θα πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη που κλείνει η ελληνική εταιρεία στο Ισραήλ για την προμήθεια ΦΑ στην ισραηλινή αγορά από τα υπεράκτια πεδία Τανίν και Καρίς. 

Η ORL δεν διευκρίνισε το ενδεχόμενο τίμημα της συμφωνίας, αλλά είπε ότι η διάρκεια της μπορεί να είναι ως και 15 χρόνια. 

Οι Israel Chemicals και ORL είναι θυγατρικές της Israel Corp, ενώ η OPC Rotem είναι μονάδα της Kenon Holdings, η οποία είχε αποσχισθεί από την Israel Corp.