Στουρνάρας: Προτιμότερο η Ελλάδα να Βγει στις Αγορές Αφού Γίνουν 2-3 «Εμβληματικές» Ιδιωτικοποιήσεις

Στουρνάρας: Προτιμότερο η Ελλάδα να Βγει στις Αγορές Αφού Γίνουν 2-3 «Εμβληματικές» Ιδιωτικοποιήσεις
energia.gr
Τρι, 11 Ιουλίου 2017 - 19:04
Είναι νωρίς για την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων φέτος, ενώ θα είναι καλύτερα για τη χώρα μας να βγούμε στις αγορές αφού γίνουν 2-3 εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal

Είναι νωρίς για την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων φέτος, ενώ θα είναι καλύτερα για τη χώρα μας να βγούμε στις αγορές αφού γίνουν 2-3 εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά νωρίς» να βγει η Ελλάδα στις αγορές, σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας για πρώτη φορά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών τον Ιούνιο.

«Θεωρώ ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν για παράδειγμα η Ελλάδα δρομολογούσε δύο ή τρεις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο για την έξοδο στις αγορές αργότερα», τόνισε.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας έστρεψε τα βέλη του και προς τις πιστώτριες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία, με την κατηγορία ότι διακινδυνεύουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης με τα μεγάλα πλεονάσματα στο εξωτερικό ισοζύγιο που καταγράφουν.

«Αύξαναν τα πλεονάσματά τους την περίοδο που άλλοι προσπαθούσαμε να μειώσουμε τα ελλείμματά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.