Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας. Λύνεται με τον τρόπο αυτό το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού της Αίγινας με τον πιο σύγχρονο αλλά και με τον πιο οικονομικό τρόπο, με όρους διαφάνειας και με σημαντικό όφελος για το δημόσιο συμφέρον
Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πρώτη φορά στην κατασκευή ενός έργου τέτοιου μεγέθους με τη μέθοδο μελέτη - κατασκευή, προσφέρθηκαν τόσο μεγάλες εκπτώσεις. Ο προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε με προσφερόμενη έκπτωση περίπου 32%. Οι προσφορές για πρώτη φορά κινήθηκαν σε ποσοστά που υπερέβησαν το 20%.

Η νομιμότητα και οι επιλογές της Περιφέρειας Αττικής κρίθηκαν με δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναμένεται ο προβλεπόμενος έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το έργο είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς υποθαλάσσιος αγωγός μήκους 14 χιλιομέτρων θα ποντιστεί σε βάθος έως και 95 μέτρων στον βυθό του Σαρωνικού. 

Πρόκειται δε να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και θα έχει τρία χρόνια εγγύηση και λειτουργία από τον ανάδοχο.