Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 89 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αγωγό αερίου στην βορειοανατολική Κίνα. Είναι το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε μία εβδομάδα
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 89 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αγωγό αερίου στην βορειοανατολική Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Είναι το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε μία εβδομάδα. Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη στην πόλη Σονγκγιάν της επαρχίας Τζιλίν, ανέφερε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους. Δεν διευκρίνισε σε ποιον ανήκε ο αγωγός.

Πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε ενώ εργάτες επισκεύαζαν ένα τμήμα του αγωγού όπου είχε διαπιστωθεί διαρροή. Πρόσθεσε ότι η έκρηξη τραυμάτισε ασθενείς και μέλη του προσωπικού ενός κοντινού νοσοκομείου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η έκρηξη στη Σονγκγιάν ακολουθεί ένα παρόμοιο δυστύχημα στην επαρχία Γκουιζιού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι. Ο αγωγός αυτός ανήκε στην China National Petroleum Corp.