Tesla: 47.000 Παραδόσεις Οχημάτων το Πρώτο Εξάμηνο - Ξεκινά η Μαζική Παραγωγή του Model 3

Tesla: 47.000 Παραδόσεις Οχημάτων το Πρώτο Εξάμηνο - Ξεκινά η Μαζική Παραγωγή του Model 3
energia.gr
Τρι, 4 Ιουλίου 2017 - 12:11
Στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους προβλέψεων της διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, ενώ αυτή την εβδομάδα ξεκινά η μαζική παραγωγή του πολυαναμενόμενου σεντάν, Model 3

Στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους προβλέψεων της διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, ενώ αυτή την εβδομάδα ξεκινά η μαζική παραγωγή του πολυαναμενόμενου σεντάν, Model 3.

Οι παραδόσεις σεντάν και SUv's ανήλθαν συνολικά σε 47.000 οχήματα (το εύρος ήταν από 47 έως 50 χιλιάδες). Η Tesla τόνισε πως οι πωλήσεις της θα ήταν υψηλότερες αν δεν υπήρχε μια «σοβαρή έλλειψη παραγωγής» μπαταριών, η οποία μέχρι τις αρχές Ιουνίου οδήγησε σε παραγωγή κατά μέσο όρο 40% χαμηλότερη της ζήτησης.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 2,5% μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Από τις αρχές του έτους, πάντως, καταγράφουν κέρδη 60% περίπου, ξεπερνώντας πλέον σε χρηματιστηριακή αξία (58,2 δις δολάρια) κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η General Motors και η Ford.

Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στο Model 3, καθώς πλέον η Tesla έχει λάβει όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις για να ξεκινήσει σε μαζικό επίπεδο την παραγωγή.

Ως τα τέλη του 2017 η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 20.000 οχήματα τον μήνα.