Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε χθες την τοποθέτηση του Luca Schieppati ως Managing Director του έργου και του Walter Peeraer ως Προέδρου, με ισχύ της θητείας τους από τις 27 Ιουνίου

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε χθες την τοποθέτηση του Luca Schieppati ως Managing Director του έργου και του Walter Peeraer ως Προέδρου, με ισχύ της θητείας τους από τις 27 Ιουνίου. 

Ο Luca Schieppati αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος Managing Director, Ian Bradshaw και προέρχεται από τη Snam, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής αερίου, όπου εργαζόταν από το 1991. Πιο πρόσφατη θέση του ήταν αυτή του Chief Industrial Assets Officer και Managing Director της Rete Gas S.p.A, θυγατρικής του Ομίλου με ευθύνη για τη διαχείριση του μήκους 32.500 χλμ. δικτύου φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Ο κ. Schieppati φέρει 26 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και διαχείριση αγωγών, στην κατασκευή βιομηχανικών μονάδων, και στη λειτουργία και συντήρηση εταιρειών μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Ο Walter Peeraer προστίθεται στην ομάδα του ΤΑΡ, έχοντας διατελέσει Managing Director και μέλος του Δ.Σ. της Fluxys S.A., ευρωπαϊκής εταιρείας διαχείρισης αερίου με έδρα το Βέλγιο. Κατά τη σταδιοδρομία του στην Fluxys ανέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, όπως αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fluxys Βελγίου, έως το 2016 που παρέμεινε στην εταιρεία.

Ο κ. Peeraer φέρει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κι έχει εκτενή γνώση των αγορών, του ρυθμιστικού περιβάλλοντος και των υποδομών σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο και την παροχή του στην Ευρώπη. Στο παρελθόν έχει επίσης διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΡ.

Ο Joe Murphy, Πρόεδρος του Δ.Σ. του TAP σχολίασε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που οι Luca Schieppati και Walter Peeraer θα ηγηθούν του ΤΑΡ σε αυτήν την κομβική στιγμή. Με την κατασκευή να προχωρά και στις τρεις χώρες που φιλοξενούν τον αγωγό, το έργο εισέρχεται σε μία σημαντική νέα φάση και είμαι βέβαιος ότι τα πολλά χρόνια εμπειρίας και η τεχνογνωσία τους θα είναι καταλυτικά για την ασφαλή και επιτυχή παράδοση του έργου αυτού στους Ευρωπαίους καταναλωτές αερίου».

«Θα ήθελα επίσης να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας και να ευχαριστήσω εκ μέρους σύσσωμου του Δ.Σ. τον Ian Bradshaw για την ηγεσία του και τη διαχείρiση του έργου τα τελευταία χρόνια. Αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματα του Ian και της ομάδας του, χάρη στα οποία βρισκόμαστε σε αυτήν την επόμενη φάση υλοποίησης του ΤΑΡ», πρόσθεσε.