Τροπολογία σύμφωνα με την οποία δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ έχουν μόνο τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συστημάτων Μεταφοράς (ENTSO-G), κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εντός του Ιουνίου ο διαγωνισμός
Τροπολογία σύμφωνα με την οποία δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ έχουν μόνο τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συστημάτων Μεταφοράς (ENTSO-G), κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους ματαιώθηκε ο προηγούμενος διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς φυσικού αερίου, ήταν και το γεγονός πως η αζέρικη Socar δεν πληρούσε το κριτήριο της πιστοποίησης.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν και κοινοπραξίες, υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον ένα μέλος της κοινοπραξίας εμπίπτει σε μία από τις κατηγορίες των δικαιούμενων συμμετοχής υποψήφιων επενδυτών και ασκεί τουλάχιστον από κοινού έλεγχο της κοινοπραξίας.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΝ Γ.Σταθάκης σε συνέντευξή του στο Euro2day, ο διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιούνιο. Μέχρι το τέλος του χρόνου η ιδιωτικοποίηση θα βρίσκεται σε τελικό στάδιο, προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον για τον ΔΕΣΦΑ έχουν εκδηλώσει η βελγική Fluxys, η ρουμανική Transgaz και η ολλανδική Gasunie.