Το δεύτερο υδροηλεκτρικό της σταθμό κατασκευάζει η Devoll Hydropower Sh.A, ο οποίος θα βρίσκεται στο Δήμο της Moglicë στην περιοχή της Κορυτσάς στην Αλβανία. Σύμφωνα με το πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, ο σταθμός θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 172 MW και μέση ετήσια παραγωγή 475 GWh. Το φράγμα της Moglicë θα έχει 320 μ. μήκος, 150 μ. ύψος και πλάτος 460 μ., ενώ η δεξαμενή θα έχει έκταση 7,2 τ.χλμ.

Το δεύτερο υδροηλεκτρικό της σταθμό κατασκευάζει η Devoll Hydropower Sh.A, ο οποίος θα βρίσκεται στο Δήμο της Moglicë στην περιοχή της Κορυτσάς στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, ο σταθμός θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 172 MW και μέση ετήσια παραγωγή 475 GWh. Το φράγμα της Moglicë θα έχει 320 μ. μήκος, 150 μ. ύψος και πλάτος 460 μ., ενώ η δεξαμενή θα έχει έκταση 7,2 τ.χλμ.

Πηγές από το αλβανικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσαν ότι η νορβηγική εταιρεία Statkraft έχει επενδύσει περίπου €150 εκατ. για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού της Moglicë, που αποτελεί σχεδόν το ήμισυ της επένδυσης.

Στο σταθμό απασχολούνται συνολικά 1.243 άτομα, εκ των οποίων 1.022 είναι Αλβανοί και 221 αλλοδαποί.

Η κατασκευή του έρχεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και έναρξη της λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού της Banjes, από την εταιρεία Statkraft στο ποταμό Devoll. Η Moglicë θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σχεδόν διπλάσια του σταθμού της Banjes, που, σύμφωνα με επίσημες πηγές της εταιρείας, έχει εγκατεστημένη ισχύ 70 MW.