Διχασμένοι φαίνονται η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και τα στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της χώρας, για το πού πρέπει να γίνει η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco. Εν μέσω διαφωνιών, επιβραδύνεται η πορεία προς τη μεγαλύτερη IPO στον κόσμο που έχει προγραμματιστεί για το 2018, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal που γνωρίζουν την υπόθεση

Διχασμένοι φαίνονται η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και τα στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της χώρας, για το πού πρέπει να γίνει η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco. Εν μέσω διαφωνιών, επιβραδύνεται η πορεία προς τη μεγαλύτερη IPO στον κόσμο που έχει προγραμματιστεί για το 2018, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal που γνωρίζουν την υπόθεση.

Στελέχη της Saudi Arabian Oil, γνωστής και ως Saudi Aramco, πιέζουν τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και το γιο του, τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο London Stock Exchange. Τα στελέχη πιστεύουν πως μια αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ θα εξέθετε την εταιρία σε μεγαλύτερους νομικούς κινδύνους, περιλαμβανομένων πιθανών ομαδικών αγωγών από μετόχους, τόνισαν οι πηγές.

Ωστόσο η βασιλική οικογένεια είναι υπέρ μιας εγγραφής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξήγησαν αυτά τα πρόσωπα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στους μακροχρόνιους πολιτικούς δεσμούς του βασιλείου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο ότι η αμερικανική αγορά αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη δεξαμενή κεφαλαίου στον κόσμο.

Μια δημόσια εγγραφή στην Νέα Υόρκη, μαζί με την είσοδο στο χρηματιστήριο Tadawul της Σαουδικής Αραβίας, είναι εδώ και καιρό ο συνδυασμός που προτιμά ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, ο οποίος ηγείται της IPO, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για αναδιάρθρωση και διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας.