Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας συνέχισε να αυξάνεται με υποτονικό ρυθμό, καθώς η ανάπτυξη της κατανάλωσης στην Κίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, αναφέρει σε έκθεση της η BP

Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας συνέχισε να αυξάνεται με υποτονικό ρυθμό, καθώς η ανάπτυξη της κατανάλωσης στην Κίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, αναφέρει σε έκθεση της η BP.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΒΡ, η παγκόσμια ζήτηση σημείωσε άνοδο 1% το 2016, ρυθμός αντίστοιχος με αυτούς που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια και αρκετά κάτω από το μέσο όρο του 1,8% της τελευταίας δεκαετίας.

«Είναι η τρίτη χρόνια που βλέπουμε αδύναμη ανάπτυξη στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP, Σπένσερ Ντόιλ, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές.

Η αύξηση της ενεργειακής ζήτησης στην Κίνα το 2015 και το 2016 ήταν η ισχυρότερη στον κόσμο, στο 1,2% και 1,3% αντίστοιχα. Ωστόσο, είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί στην χώρα από τη διετία 1997-1998.

Εν τω μεταξύ, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατέγραψαν την ταχύτερη ανάπτυξη, σημειώνοντας άνοδο 12%. Με βάση τα στοιχεία της BP, αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της συνολικής αύξησης της ζήτησης.