Δάνεια 425 Εκατ. Ευρώ Δίνουν Ευρωπαϊκές Τράπεζες για την Κατασκευή του Τερματικού LNG στο Γιαμάλ

Δάνεια 425 Εκατ. Ευρώ  Δίνουν Ευρωπαϊκές Τράπεζες για την Κατασκευή του Τερματικού LNG στο Γιαμάλ
energia.gr
Τρι, 13 Ιουνίου 2017 - 14:25
Συμφωνίες για δάνεια συνολικού ύψους 425 εκατ. ευρώ με ξένες τράπεζες συνήψε η κοινοπραξία κατασκευής του τερματικού LNG στο Γιαμάλ της Ρωσίας. Την εξέλιξη ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η ρωσική Novatek, που συμμετέχει στην κοινοπραξία, μαζί με τη γαλλική Total, την κινεζική CNPC και το κινεζικό Silk Road Fund

Συμφωνίες για δάνεια συνολικού ύψους 425 εκατ. ευρώ με ξένες τράπεζες συνήψε η κοινοπραξία κατασκευής του τερματικού LNG στο Γιαμάλ της Ρωσίας. Την εξέλιξη ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η ρωσική Novatek, που συμμετέχει στην κοινοπραξία, μαζί με τη γαλλική Total, την κινεζική CNPC και το κινεζικό Silk Road Fund.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις τράπεζες που συμμετείχαν στη συμφωνία συμμετείχαν η αυστριακή Raiffeisen Bank και η ιταλική Intesa Sanpaolo. Η συμφωνία αφορά πιστωτικές διευκολύνσεις για 14 χρόνια.

«Η υπογραφή των νέων συμφωνιών με τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα μας επιτρέψει να βελτιστοποιήσουμε το πιστωτικό χαρτοφυλάκιο του Yamal LNG. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει επαρκή ποσά για χρηματοδότηση και η περαιτέρω μείωση του μέσου κόστους του χρέους θα αυξήσει την οικονομική αξία του πρότζεκτ για τους μετόχους μας», τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του Yamal LNG, Evgeniy Kot.

Υπενθυμίζεται ότι η Novatek κατέχει το 50,1% των μετοχών στο πρότζεκτ Yamal LNG, ενώ οι Total και CNPC κατέχουν έκαστη μερίδιο 20%, και το υπόλοιπο 9,9% ανήκει στο Silk Road Fund.

Το τερματικό LNG στο Γιαμάλ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018 και αναμένεται να έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής περί τους 16,5 εκατομμύρια τόνους, ενώ τα αποδεδειγμένα αποθέματα φυσικού αερίου του πεδίου υπολογίζονται συνολικά σε 926 bcm.