Σαρωτική Επικράτηση για τον Εμμανουέλ Μακρόν στον Πρώτο Γύρο των Γαλλικών Βουλευτικών Εκλογών

Σαρωτική Επικράτηση για τον Εμμανουέλ Μακρόν στον Πρώτο Γύρο των Γαλλικών Βουλευτικών Εκλογών
energia.gr
Δευ, 12 Ιουνίου 2017 - 09:55
Με μεγάλη διαφορά επικράτησε το κόμμα του προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή και σημαδεύτηκαν από τη μεγάλη αποχή και την κατάρρευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, το κόμμα του Γάλλου προέδρου αναμένεται να πάρει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, περισσότερες από 400 έδρες σε σύνολο 577
Με μεγάλη διαφορά επικράτησε το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή και σημαδεύτηκαν από τη μεγάλη αποχή και την κατάρρευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, το κόμμα του Γάλλου προέδρου αναμένεται να πάρει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, περισσότερες από 400 έδρες σε σύνολο 577.

Συγκεκριμένα, το κόμμα Republique en Marche και το συμμαχικό του κόμμα MODEM κατέλαβαν την πρώτη θέση με το 32,32% των ψήφων.

Ακολουθούν η δεξιά συμμαχία των Ρεπουμπλικανών LR-UDI-DVD με 21,56% και το Εθνικό Μέτωπο με 13,20%, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 02:30 ώρα Ελλάδας.

Η Ανυπότακτη Γαλλία και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα συγκέντρωσαν 13,74% των ψήφων και η αριστερά του Σοσιαλιστικού Κόμματος PS-PRG-DVG 9,51%.

Η αποχή διαμορφώθηκε στο 51% περίπου, όταν στον α' γύρο των βουλευτικών εκλογών, το 2012, ήταν πολύ κάτω από το 50%.

Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο επικεφαλής του, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελί, δεν πέρασε καν στον δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, στον δεύτερο γύρο το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα πάρει περί τις 40 έδρες.