Πριν φύγει ξαφνικά από τη ζωή τον Απρίλιο του 2016, ο πολυτάλαντος μουσικός Prince είχε πραγματοποιήσει μια επένδυση στην πράσινη ενέργεια, που τώρα βοηθά τις startups που ασχολούνται με την ηλιακή ενέργεια να αντεπεξέλθουν στον πόλεμο που δέχονται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Πριν φύγει ξαφνικά από τη ζωή τον Απρίλιο του 2016, ο πολυτάλαντος μουσικός Prince είχε πραγματοποιήσει μια επένδυση στην πράσινη ενέργεια, που τώρα βοηθά τις startups που ασχολούνται με την ηλιακή ενέργεια να αντεπεξέλθουν στον πόλεμο που δέχονται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όλα ξεκίνησαν το 2011 από μια συζήτηση του Prince με τον φίλο του Βαν Τζόουνς, σχολιαστή του CNN και σύμβουλο επί οικολογικών θεμάτων του Προέδρου Ομπάμα. «Αν ήθελα να ξοδέψω 250.000 δολάρια, τι θα μπορούσα να κάνω;», είχε ρωτήσει ο μουσικός τον Τζόουνς, και η σύζυγος του τελευταίου πρότεινε να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά σε όλο το Όκλαντ.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Powerhouse, ένα εκκολαπτήριο με σκοπό να φέρει επιχειρηματίες της πράσινης ενέργειας σε επαφή με επενδυτές. Η εταιρεία βοήθησε 43 startups να σταθούν στα πόδια τους σε μια εποχή που οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν πάρει την κατιούσα και ο Πρόεδρος Τραμπ ζητά την διακοπή χρηματοδότησης νέων σχετικών επιχειρήσεων από το υπουργείο Ενέργειας.

Και κάπως έτσι το Όκλαντ, απέναντι από το Σαν Φρανσίσκο, έγινε κυψέλη χρηματοδότησης πράσινης ενέργειας, με 13 εταιρείες και έξι οργανισμούς να δραστηριοποιούνται κοντά στα γραφεία του Powerhouse.

Με χρήματα του Prince, o Τζόουνς έφερε στο Όκλαντ τον Μπίλι Πάρις και την εταιρεία του Solar Mosaic από την Αριζόνα. Μαζί με την Έμιλι Κιρς, δημιουργό πράσινων θέσεων εργασίας για λογαριασμό του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ella Baker, συνεργάστηκαν σε τέσσερα πρότζεκτ και είχαν την ιδέα να βγάλουν χρήματα βοηθώντας νέες εταιρείες.

Κάπου εκεί ο Prince βγαίνει από την ιστορία, καθώς πέθανε στις 16 Απριλίου στα 57 του χρόνια. Ο Τζόουνς λέει ότι ο μουσικός ήθελε η συνεισφορά του να παραμείνει ανώνυμη.

(από www.insider.gr)