Στη σκιά του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος ψηφίζουν σήμερα οι Βρετανοί. Οι σημερινές εκλογές από «στάνταρ Μέι», που έδιναν οι αρχικές δημοσκοπήσεις, προβλέποντας περίπατο και θρίαμβο της Βρετανίδας πρωθυπουργού έναντι του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, εξελίσσονται σε θρίλερ

Στη σκιά του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος ψηφίζουν σήμερα οι Βρετανοί.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 π.μ. τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 10:00 μ.μ. (01:00 ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο στις 02:00 ώρα Ελλάδας, με την πλειοψηφία των 650 εκλογικών κέντρων να έχουν καταμετρηθεί μεταξύ 05:00 και 0:800 της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας.

Από τις γενικές εκλογές θα εκλεγούν 650 βουλευτές, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 46,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι, έναντι 46,4 εκατομμυρίων ψηφοφόρων το 2015.

Από το Brexit η ατζέντα έχει στραφεί στην τρομοκρατία, με τους Εργατικούς να κατηγορούν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για τις περικοπές που ως υπουργός Εσωτερικών έκανε στην αστυνομία και τους Συντηρητικούς να ανταπαντούν ότι χάρη στις δικές τους περικοπές αυξήθηκε ο αριθμός των ένοπλων αστυνομικών, ενώ η αστυνομία απέκτησε επιπλέον εξουσίες για να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες.

Οι σημερινές εκλογές από «στάνταρ Μέι», που έδιναν οι αρχικές δημοσκοπήσεις, προβλέποντας περίπατο και θρίαμβο της Βρετανίδας πρωθυπουργού έναντι του αριστερού ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, εξελίσσονται σε θρίλερ: Στην τελευταία δημοσκόπηση πριν τις εκλογές η διαφορά Μέι - Κόρμπιν. διαμορφώθηκε στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. 

Για την Μέι, η δυσκολία δεν είναι απλώς να κερδίσει, αλλά να ξεπεράσει κατά πολύ την πλειοψηφία των 12 βουλευτικών εδρών που είχε ο Συντηρητικός προκάτοχός της, Ντέιβιντ Κάμερον, όταν κέρδισε τις εκλογές το 2015. Μια μικρότερη μειοψηφία θα υπονομεύσει το κύρος της εσωκομματικά, καθώς και στις συνομιλίες με τους άλλους 27 Ευρωπαίους ηγέτες.