Σύμβαση 100 Εκατ. Ευρώ στον Τομέα Engineering & Construction Υπέγραψε με Κινεζικό Ενεργειακό Κολοσσό Υπέγραψε η Air Liquide

Σύμβαση 100 Εκατ. Ευρώ στον Τομέα Engineering & Construction Υπέγραψε με Κινεζικό Ενεργειακό Κολοσσό Υπέγραψε η Air Liquide
energia.gr
Τρι, 6 Ιουνίου 2017 - 16:15
Ο Κλάδος Engineering & Construction της Air Liquide υπέγραψε σημαντική σύμβαση ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ που αφορά το σχεδιασμό και την κατασκευή τριών μονάδων διαχωρισμού αέρα (ASU) για τον όμιλο Yankuang, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και των χημικών στην Κίνα

Ο Κλάδος Engineering & Construction της Air Liquide υπέγραψε σημαντική σύμβαση ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ που αφορά το σχεδιασμό και την κατασκευή τριών μονάδων διαχωρισμού αέρα (ASU) για τον όμιλο Yankuang, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και των χημικών στην Κίνα.

 

Για λογαριασμό του Ομίλου Yankuang, ο Κλάδος Engineering & Construction της Air Liquide θα αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή τριών νέων μονάδων διαχωρισμού αέρα, καθεμία από τις οποίες θα διαθέτει ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής 3.200 τόνων οξυγόνου, καθώς και αζώτου για την παραγωγή χημικών με βάση τη μεθανόλη, ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία ενέργειας για την αύξηση της αποδοτικότητας της καύσης των υδρογονανθράκων. Στο πλαίσιο σημαντικού προγράμματος τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της Yankuang, οι δύο μονάδες θα παραδοθούν στον χώρο της Rongxin στην Εσωτερική Μογγολία και η τρίτη μονάδα θα εγκατασταθεί στην περιοχή Yulin της επαρχίας Shaanxi στην Κίνα.

 

Οι νέες μονάδες ASU θα κατασκευαστούν με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών και προτύπων του Ομίλου προκειμένου τα εργοστάσια να μπορέσουν να λειτουργήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 με τον πιο ασφαλή, αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο.

 

Ο Όμιλος Yankuang, που ιδρύθηκε το 1966, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 500 επιχειρήσεων της Κίνας. Ο Κλάδος Engineering & Construction της Air Liquide έχει μακροχρόνια συνεργασία με τον Όμιλο Yankuang, έχοντας παραδώσει δύο μονάδες ASU από το 2003, που είναι πλήρως λειτουργικές μέχρι και σήμερα.

 

Ο François Venet, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για τον Κλάδο Engineering & Construction, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Yankuang υποστηρίζοντας την επιχειρηματική του ανάπτυξη. Αυτή η νέα συμφωνία αποτελεί απόδειξη της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε στον τομέα των τεχνολογιών παραγωγής οξυγόνου, με μία σειρά λύσεων που συνδυάζουν την αξιοπιστία και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας».