Εγκρίθηκε Από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση για το ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου

Εγκρίθηκε Από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση για το ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου
του Φώτη Κόλλια / euro2day.gr
Τρι, 23 Μαΐου 2017 - 17:15
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να υπογραφεί η δεύτερη σύμβαση διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα. με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την περιφέρεια Ηπείρου για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να υπογραφεί η δεύτερη σύμβαση διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα. με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την περιφέρεια Ηπείρου για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα από τα έργα ΣΔΙΤ στα απορρίμματα που πέρασε από τις συμπληγάδες των πολύμηνων κυβερνητικών αμφιταλαντεύσεων. Μάλιστα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι μειοδότης, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, στο αντίστοιχο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, με την τύχη της σύμβασης να παραμένει άγνωστη.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων δυναμικότητας 105.000 τόνων ετησίως, με συνολικό κόστος διαχείρισης περί τα 64 ευρώ ανά τόνο. Σημειώνεται πως, με βάση τη σύμβαση, το κόστος επεξεργασίας στη μονάδα φτάνει τα 41 ευρώ ανά τόνο. Το κόστος της επένδυσης, χωρίς τον ΦΠΑ, φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τη σύμβαση, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναλαμβάνει τη διαχείριση της μονάδας για 25 χρόνια.