Επιμένει η ΔΕΗ στην Πρόταση για Κοινοπραξίες με Ιδιώτες στη Λιγνιτική Παραγωγή και Πώληση Πελατολογίου Λιανικής

Επιμένει η ΔΕΗ στην Πρόταση για Κοινοπραξίες με Ιδιώτες στη Λιγνιτική Παραγωγή και Πώληση Πελατολογίου Λιανικής
energia.gr
Τρι, 23 Μαΐου 2017 - 13:35
Την πρότασή της για τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα αντιστοιχούν στο 40% του δυναμικού και θα περιληφθούν στο "καλάθι" των μονάδων που θα προσφερθούν προς πώληση ετοιμάζει η ΔΕΗ με στόχο μέσα στον Ιούνιο να έχει συμφωνηθεί το προς πώληση χαρτοφυλάκιο τόσο με το Δημόσιο όσο και με τους δανειστές. Παράλληλα η ΔΕΗ επιμένει στις προτάσεις της για δημιουργία Κοινοπραξιών με ιδιώτες στη λιγνιτική παραγωγή αλλά και για πώληση θυγατρικής στη λιανική με έτοιμο πελατολόγιο

Την πρότασή της για τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα αντιστοιχούν στο 40% του δυναμικού και θα περιληφθούν στο "καλάθι" των μονάδων που θα προσφερθούν προς πώληση ετοιμάζει η ΔΕΗ με στόχο μέσα στον Ιούνιο να έχει συμφωνηθεί το προς πώληση χαρτοφυλάκιο τόσο με το Δημόσιο όσο και με τους δανειστές. Παράλληλα η ΔΕΗ επιμένει στις προτάσεις της για δημιουργία Κοινοπραξιών με ιδιώτες στη λιγνιτική παραγωγή αλλά και για πώληση θυγατρικής στη λιανική με έτοιμο πελατολόγιο που θα κυμαίνεται στους 400.000-450.000 πελάτες ή 7% της αγοράς.

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας για τον ΑΔΜΗΕ, προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις του μνημονίου δεν είναι γραμμένες στην πέτρα και εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο προκειμένου τα θέματα αυτά να τεθούν στη διαπραγμάτευση. "Έχουμε κάνει συζητήσεις με το υπουργείο και η κάθε πλευρά θα κάνει εκείνα που της αναλογούν", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική στη λιανική ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι η λύση αυτή εξασφαλίζει πιο ομαλό άνοιγμα της αγοράς ενέργειας σε σχέση με τιε δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ) που εφαρμόζονται τώρα. Όπως είπε, ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας θα προκηρυχθεί τον Ιούνιο -Ιούλιο και στα κίνητρα που θα δοθούν προκειμένου η πρόταση να είναι ελκυστική για τους ιδιώτες θα είναι η εγγύηση για 2-3 χρόνια της τιμής πώλησης της ενέργειας, σε σχέση με την τιμή χονδρικής της ενέργειας.