Αίγυπτος: Το Σεπτέμβριο η Υπογραφή της Σύμβασης για την Πρώτη Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης με Σ. Αραβία

Αίγυπτος: Το Σεπτέμβριο η Υπογραφή της Σύμβασης για την Πρώτη Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης με Σ. Αραβία
energia.gr
Σαβ, 20 Μαΐου 2017 - 01:37
Σύμφωνα με πηγές της αιγυπτιακής εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (EETC), τις οποίες επικαλείται η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, στο τελευταίο της ενημερωτικό δελτίο, αναμένεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου η υπογραφή, μεταξύ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας της κατασκευαστικής σύμβασης, για την πρώτη φάση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών

Σύμφωνα με πηγές της αιγυπτιακής εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (EETC), τις οποίες επικαλείται η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, στο τελευταίο της ενημερωτικό δελτίο, αναμένεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου η υπογραφή, μεταξύ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας της κατασκευαστικής σύμβασης, για την πρώτη φάση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών.

Ειδικότερα, το δελτίο επικαλείται δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου που αναφέρουν ότι η ηλεκτρική διασύνδεση θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του 2020, μέσω τόσο υποθαλάσσιων όσο και εναέριων καλωδίων. Επιπλέον, οι δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν τις συμβάσεις για την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι θα μετατρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα από συνεχές σε εναλλασσόμενο.

Κατά την EETC, η Αίγυπτος κατασκευάζει και χρηματοδοτεί στην παρούσα φάση έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης μέσω εναέριου καλωδίου μεταξύ των περιοχών Badr (στην Αίγυπτο) και Tabouk (στην Σ. Αραβία), συνολικού κόστους $1,2 δισ.