Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη, καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε επίσης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΕΛΠΕ και η ExxonMobil κατέληξαν σε συμφωνία ώστε ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός να εισέλθει στις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα ακόμη και αργότερα σήμερα.