Η κατάρτιση του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας αφορά σειρά από παραμέτρους, όπως οι στόχοι, οι μέθοδοι της ΕΕ και τα target policies, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia, κ. Ντίνος Μπενρουμπή, μιλώντας σήμερα σε ενεργειακό συνέδριο στην Αθήνα

Η κατάρτιση του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας αφορά σειρά από παραμέτρους, όπως οι στόχοι, οι μέθοδοι της ΕΕ και τα target policies, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia, κ. Ντίνος Μπενρουμπή, μιλώντας σήμερα σε ενεργειακό συνέδριο στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Μπενρουμπή υπογράμμισε πως το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι το έλλειμμα ενέργειας αλλά ενδεχομένως το έλλειμμα ισχύος και, άρα, πρέπει να προσδιοριστεί το είδος των επενδύσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

«Οι αγορές και οι επενδυτές θα βρουν τη λύση αν έχουν τα κατάλληλα μηνύματα από την αγορά (demand-response)», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia.

Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η τιμή του πετρελαίου Brent έχει βρει μια «ισορροπία τρόπου», ενώ προέβλεψε ότι οι ΑΠΕ θα αυξήσουν το μερίδιό τους. Αντίθετα, σχετικά με το λιγνίτη «άλλες μονάδες θα μείνουν, άλλες θα φύγουν, θα κατασκευαστεί τουλάχιστον άλλη μια μονάδα». Αναφορικά με το φυσικό αέριο, σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών.