ΣΥΔΕΣΥΣ: Αύξηση 177% στις Ποσότητες Αποβλήτων Συσσωρευτών που Οδηγήθηκαν Προς Ανακύκλωση το 2016

ΣΥΔΕΣΥΣ: Αύξηση 177% στις Ποσότητες Αποβλήτων Συσσωρευτών που Οδηγήθηκαν Προς Ανακύκλωση το 2016
energia.gr
Παρ, 19 Μαΐου 2017 - 09:47
Στα 13 έτη λειτουργίας του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων από συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων (ΣΥΔΕΣΥΣ) έχουν οδηγηθεί προς ανακύκλωση 150.000 τόνοι αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου - οξέος, ενώ το 2016 κατάφερε να πετύχει αύξηση κατά 177% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στις ποσότητες αποβλήτων συσσωρευτών που οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση
Στα 13 έτη λειτουργίας του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων από συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων (ΣΥΔΕΣΥΣ) έχουν οδηγηθεί προς ανακύκλωση 150.000 τόνοι αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου - οξέος, ενώ το 2016 κατάφερε να πετύχει αύξηση κατά 177% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στις ποσότητες αποβλήτων συσσωρευτών που οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία παρουσίασε σε πρόσφατη ημερίδα στην Κοζάνη ο γενικός διευθυντής του ΣΥΔΕΣΥΣ, Κωνσταντίνος Μεταξάς, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία τα απόβλητα συσσωρευτών.

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε παρουσία επαγγελματιών επισκευαστών οχημάτων και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκαν από ενημερωμένους εισηγητές οι διεθνείς και ελληνικές καλές πρακτικές σε σχέση με την ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση αποβλήτων από τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων, καθώς και οι τελευταίες ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο κ. Μεταξάς ενημέρωσε και για την πρωτοποριακή εκστρατεία ενημέρωσης πόρτα-πόρτα (door to door) του ΣΥΔΕΣΥΣ, σε πάνω από 400 επιχειρήσεις επισκευής οχημάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκευαστών σε θέματα αστικής συμπεριφοράς και προστασίας του περιβάλλοντος. «Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΥΔΕΣΥΣ θα συνεχιστούν και το 2017, για την ενεργό συμμετοχή όλων στην εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών», είπε.

Την ημερίδα πραγματοποίησαν από κοινού, το Eπιμελητήριο Κοζάνης, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Κοζάνης (ΣΠΙΣΕΑΜΚ) και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων & Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ), με την ευγενική χορηγία και στήριξη της εταιρίας «Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε.)»

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Ανώνυμη Εταιρεία, «ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε», ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την οργάνωση συλλογικού συστήματος για την εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας μολύβδου - οξέως και νικελίου – καδμίου. Έχει λάβει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τ. ΥΠΕΧΩΔΕ) ΦΕΚ 1124/23-7-04.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πολυμετοχική σύνθεση και στοχεύει στο να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.