Η - κατά 25% ουγγρική κρατική - εταιρεία MOL πρόκειται, για τα επόμενα 15 έτη, να προβεί σε επενδύσεις ύψους $4.5 δις στις βιομηχανίες χημικών της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Αυτή η επένδυση, θα αποτελέσει και το κεντρικό, στρατηγικό, στοιχείο της εταιρείας για διαφοροποίηση

Η - κατά 25% ουγγρική κρατική - εταιρεία MOL πρόκειται, για τα επόμενα 15 έτη, να προβεί σε επενδύσεις ύψους $4.5 δις στις βιομηχανίες χημικών της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Αυτή η επένδυση, θα αποτελέσει και το κεντρικό, στρατηγικό, στοιχείο της εταιρείας για διαφοροποίηση.

 

Επιπλέον, όπως αναφέρει στο πρόσφατο δελτίο της η ελληνική πρεσβεία στη Βουδαπέστη, στα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία δικτύου 2.000 σταθμών λιανικής πώλησης σε ισάριθμα πρατήρια καυσίμων, το οποίο έτσι θα καταστεί το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ανατολική Ευρώπη.

 

Τέλος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MOL, κ. Zsolt Hernádi, η εταιρεία θα προσπαθήσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προμηθεύοντας με ενεργειακά προϊόντα από τα διυλιστήριά της στην Ουγγαρία, τις όμορες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η MOL ελέγχει διοικητικά την κροατική πετρελαϊκή εταιρεία ΙΝΑ, γεγονός που αποτελεί σημείο τριβής τόσο μεταξύ των εταιρειών όσο και μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.