Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει την ενεργειακή μετάβαση των κρατών-μελών που εξαρτώνται από τον άνθρακα σε σημαντικό βαθμό. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς, κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα

Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει την ενεργειακή μετάβαση των κρατών-μελών που εξαρτώνται από τον άνθρακα σε σημαντικό βαθμό. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς, κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι μηχανισμοί αλληλεγγύης του ETS θα βοηθήσουν δέκα ευρωπαϊκα κράτη να διαχειριστούν τη μετάβαση αυτή. Η Πολωνία θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από αυτό το μηχανισμό».

Ο Σέφκοβιτς ανέφερε επίσης ότι στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, οι πόλοι προσφοράς και ζήτησης αλλάζουν διαρκώς. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, η άφιξη του αμερικανικού αερίου αποτελεί πλέον πραγματικότητα, ενώ η Πολωνία θα ωφεληθεί από την εν λόγω εξέλιξη, καθώς θα λάβει το πρώτο της φορτίο τον Ιούνιο, τόνισε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η σταδιακή απομάκρυνση των κυρώσεων ενάντια στο Ιράν και οι νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων στη Μεσόγειο θα δημιουργήσουν νέες πηγές προμήθειας.