Στις 28 Μαρτίου η Αίγυπτος υπέγραψε δανειακή σύμβαση με την EBRD, αξίας €115 εκατ., για την χρηματοδότηση της κατασκευής αιολικού πάρκου παραγωγικής ισχύος πλησίον των 200 MW, στον Κόλπο του Σουέζ, σε απόσταση 400 χλμ. νοτιανατολικά του Καΐρου

Στις 28 Μαρτίου η Αίγυπτος υπέγραψε δανειακή σύμβαση με την EBRD, αξίας €115 εκατ., για την χρηματοδότηση της κατασκευής αιολικού πάρκου παραγωγικής ισχύος πλησίον των 200 MW, στον Κόλπο του Σουέζ, σε απόσταση 400 χλμ. νοτιανατολικά του Καΐρου.

 

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, η σύμβαση υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του αιγυπτιακού κρατικού φορέα για τις ΑΠΕ (NREA), κ. Om-ran, και τον αρμόδιο για τις χώρες νοτιοανατολικής γειτονίας διευθυντή της EBRD , κ. Olbers, παρουσία της Αιγύπτιας Υπουργού Επενδύσεων & Διεθνούς Συνεργασίας κας Nasr.

 

Σημειωτέον ότι το επενδυτικό σχέδιο κατασκευής αιολικού πάρκου στον Κόλπο Σουέζ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί επίσης από κονδύλια ύψους €50 εκατ. από την Agence Française de Développement (AFD), €30 εκατ. (επιχορήγηση) από την Ε.Ε., €72 εκατ. από την γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα (KfW), καθώς και από κονδύλια της NREA.