Σαουδική Αραβία: Ανοιχτό Ενδεχόμενο για Επέκταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής Αργού και Μετά το 2017

Σαουδική Αραβία: Ανοιχτό Ενδεχόμενο για Επέκταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής Αργού και Μετά το 2017
energia.gr
Δευ, 8 Μαΐου 2017 - 11:53
Ανοιχτό ενδεχόμενο για την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής αργού των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ, όχι μόνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά και μετά το 2017, άφησε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih
Ανοιχτό ενδεχόμενο για την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής αργού των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ, όχι μόνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά και μετά το 2017, άφησε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih, μιλώντας χθες σε συνέδριο στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Με βάση τις διαβουλεύσεις που είχα με τα συμμετέχοντα μέλη, είμαι μάλλον σίγουρος, ότι η συμφωνία θα επεκταθεί στο β΄ εξάμηνο του 2017 και ενδεχομένως πέραν αυτού», είπε.

Ο Σαουδάραβας υπουργός δήλωσε δε βέβαιος ότι η αγορά πετρελαίου θα επανέλθει σύντομα σε ισορροπία και θα επιστρέψει σε μια «υγιή κατάσταση», ενώ τόνισε ότι «ο συνασπισμός των παραγωγών είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιτύχει τον στόχο μας, να φέρουμε τα επίπεδα των αποθεμάτων στο μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών».

Με αφορμή και αυτές οι δηλώσεις, οι τιμές του αργού σήμερα καταγράφουν κέρδη.

Το Μπρεντ ενισχύεται κατά 38 σεντς ή 0,75% στα 49,48 δολάρια/βαρέλι και το αμερικανικό αργό (WTI) είναι υψηλότερα κατά 30 σεντς λη 0,70% στα 46,52 δολάρια.