Αποκλειστικό energia. gr: Δύο γαλλικές τράπεζες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, καθώς και άλλα κατασκευαστικά έργα στο πλαίσιο τόσο του Διαδρόμου Φυσικού Αερίου της Ε.Ε. όσο και του Διαδρόμου Βορρά Νότου

Αποκλειστικό energia. gr:

Δύο γαλλικές τράπεζες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, καθώς και άλλα κατασκευαστικά έργα στο πλαίσιο τόσο του Διαδρόμου Φυσικού Αερίου της Ε.Ε. όσο και του Διαδρόμου Βορρά Νότου.

Η Γενική Διευθύντρια για την Ευρώπη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Florence Mangin επισκέφτηκε το Μπακού, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας από τη Γαλλία και είχε διευρυμένες συνομιλίες με τον Αζέρο ομόλογό της Elmar Mammadyarov.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε, η Mangin σημείωσε ότι η επίσκεψη του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev το Μάρτιο στη Γαλλία ήταν εξαιρετικά επιτυχής και παραγωγική και ως άμεση συνέπειά της, γαλλικές εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον να επενδύσουν σε πολλούς τομείς της οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στην ενέργεια, τις μεταφορές και τη γεωργία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, καθώς η  Mangin ενημέρωσε το Μπακού ότι δύο από τις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα της κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικές ανακοινώσεις για την ταυτότητα των δύο γαλλικών τραπεζών και το ποσοστό συμμετοχής τους στην κατασκευή του ΤΑΡ έπονται.

*Η κ. Μαρίκα Καραγιάννη είναι Ειδική Επιστήμων για την Ενέργεια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών)