Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο στο χώρο της ενέργειας. Οι δύο διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απαιτούν από τη μητρική τους ΔΕΗ συνολικά ποσά της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ για τη μη καταβολή χρημάτων που αφορούν στα δίκτυα

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο στο χώρο της ενέργειας. Οι δύο διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απαιτούν από τη μητρική τους ΔΕΗ συνολικά ποσά της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ για τη μη καταβολή χρημάτων που αφορούν στα δίκτυα μεταφοράς, διανομής κλπ, όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, όμως, που βάλει κατά του ΕΣΑΗ σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος των ανεξάρτητων παραγωγών ρεύματος επιδίωξε να μπλοκάρει την επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ προς τη μητρική εταιρία ύψους 92,9 εκατ. ευρώ, βγάζει άλλο λαβράκι.

Τα μέλη του ΕΣΑΗ έχουν λαμβάνειν από τον ΑΔΜΗΕ ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ. Χρήματα που με τη σειρά της η Επιχείρηση δεν τα έχει καταβάλει στο Διαχειριστή, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πληρωμή των παραγωγών ρεύματος. Το ποσό αφορά σε αποζημιώσεις που προβλέπουν οι μηχανισμοί ευελιξίας των μονάδων, αλλά και των εφεδρειών.

Ο Σύνδεσμος, λοιπόν, με το εξώδικο που απέστειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διαχειριστή, όπως μαθαίνουμε, δεν ζητά να μην αποδοθούν τα 92,9 εκατ. ευρώ στη ΔΕH, αλλά να συμψηφιστούν με τα χρέη της εταιρίας προς τον ΑΔΜΗΕ.

Με τον τρόπο αυτό, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί, προσδοκούσαν μήπως εισπράξουν κάτι...

("Ο Χαμαιλέων της Αγοράς", euro2day.gr)