Η Κίνα σταμάτησε όλες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων (GAC). H ενέργεια αυτή ήταν σύμφωνη με την απόφαση 2321 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ίσχυε από την παραπάνω ημερομηνία, δήλωσε εκπρόσωπος της Διοίκησης σε συνέντευξη Τύπου
Η Κίνα σταμάτησε όλες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων (GAC). H ενέργεια αυτή ήταν σύμφωνη με την απόφαση 2321 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ίσχυε από την παραπάνω ημερομηνία, δήλωσε εκπρόσωπος της Διοίκησης σε συνέντευξη Τύπου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε την απόφαση στις 30 Νοεμβρίου 2016, αντιδρώντας στην Πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 – και  έως να τεθεί σε ισχύ η απόφαση του ΟΗΕ -  εισήχθησαν στην Κίνα 2,7 εκατ. τόνοι άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα, κατά 51,6% λιγότεροι σε ετήσια βάση.