Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκίνησης, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία -χρηματιστηριακή εν προκειμένω- δεν έχει έδρα το Ντιτρόιτ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκίνησης, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία -χρηματιστηριακή εν προκειμένω- δεν έχει έδρα το Ντιτρόιτ.

Και αυτό συνέβη γιατί η Tesla Motors, που έχει έδρα στη Σίλικον Βάλεϊ, χθες Μ.Δευτέρα, κατάφερε να ξεπεράσει την General Motors σε χρηματιστηριακή αξία, ένα γεγονός με πολλαπλή σημασία, ενδεικτικό των μεγάλων αλλαγών που συγκλονίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς, με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και των αυτοδηγούμενων οχημάτων.  

Ειδικότερα, η μετοχή της Tesla έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη με άνοδο 3,26% στο επίπεδο - ρεκόρ των 312,39 δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση της ανήλθε σε 50,887 δισ. δολάρια ή 1 εκατ. δολάρια περίπου περισσότερο από την GM.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, η μετοχή έχει σημειώσει κέρδη της τάξεως του 35%.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της Tesla αντιστοιχεί σε 102.000 δολάρια για κάθε όχημα που σχεδιάζει να κατασκευάσει το 2018 ή 667.000 δολάρια για κάθε όχημα που πούλησε το 2016 έναντι 5.000 δολάρια για την General Motors.