Γκάμπριελ: Η ΕΕ να Προσφύγει στον ΠΟΕ Κατά των ΗΠΑ για τους Σχεδιαζόμενους Δασμούς στις Εισαγωγές Χάλυβα

Γκάμπριελ: Η ΕΕ να Προσφύγει στον ΠΟΕ Κατά των ΗΠΑ για τους Σχεδιαζόμενους Δασμούς στις Εισαγωγές Χάλυβα
energia.gr
Παρ, 31 Μαρτίου 2017 - 18:36
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σε βάρος των ΗΠΑ για τους σχεδιαζόμενους δασμούς στις εισαγωγές φύλλων χάλυβα από πέντε κράτη-μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σε βάρος των ΗΠΑ για τους σχεδιαζόμενους δασμούς στις εισαγωγές φύλλων χάλυβα από πέντε κράτη-μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να δώσει στις αμερικανικές εταιρίες ένα «αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» έναντι των ευρωπαίων παραγωγών, παρόλο που αυτό παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία για το εμπόριο.

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Η ΕΕ πρέπει τώρα να εξετάσει εάν θα καταθέσει προσφυγή στον ΠΟΕ. Τάσσομαι υπέρ αυτού», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου κατέληξε ότι επτά ξένοι παραγωγοί εφάρμοσαν πρακτικές ντάμπινγκ για συγκεκριμένα φύλλα χάλυβα στην αμερικανική αγορά, επιτρέποντάς του να επιβάλει δασμούς που κυμαίνονται από 3,62% έως 148%, δήλωσε χθες ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, οι δασμοί ορίστηκαν σε 5,38% για την AG der Dillinger Hüttenwerke, σε 22,90% για τον όμιλο Salzgitter και σε 21,03% για όλους τους άλλους παραγωγούς και εξαγωγούς.