Στην ίδρυση γραφείων της εταιρείας South Stream Transport B.V. στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε η Gazprom, με στόχο την υλοποίηση του πρότζεκτ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως δήλωσε ο CEO του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξέι Μίλλερ, χθες, Τετάρτη
Στην ίδρυση γραφείων της εταιρείας South Stream Transport B.V. στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε η Gazprom, με στόχο την υλοποίηση του πρότζεκτ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως δήλωσε ο CEO του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξέι Μίλλερ, χθες, Τετάρτη.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολία, ο Μίλλερ τόνισε ότι το πρότζεκτ προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε, το άνοιγμα των γραφείων στην Κωνσταντινούπολη έχει στόχο τη διασφάλιση του αποτελεσματικού συντονισμού ενεργειών με την Τουρκία όσον αφορά το πρότζεκτ.

«Αποτελεί μία πολύ σημαντική απόφαση και, μέσω αυτής, όλοι οι όροι για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος έχουν επιτευχθεί στα πλαίσια του πρότζεκτ», σημείωσε ο Μίλλερ.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος περιβαλλοντικών επιπτώσεων της όδευσης του αγωγού ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι υδρογραφικές έρευνες στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Όπως τόνισε, η Gazprom θα ξεκινήσει την πόντιση του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ η ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο γραμμών του αγωγού πρόκειται, βάσει του σχεδιασμού, να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η μία γραμμή του αγωγού, δυναμικότητας 15,75 bcm αερίου ετησίως, προορίζεται για την τροφοδοσία της αγοράς της Τουρκίας, ενώ η δεύτερη γραμμή θα τροφοδοτήσει την ευρωπαϊκή αγορά.