Σέφκοβιτς: Το Πράσινο Νησί στη Βόρεια Θάλασσα θα Δώσει «Ούριο Άνεμο» στην Προσπάθεια της ΕΕ Κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Σέφκοβιτς: Το Πράσινο Νησί στη Βόρεια Θάλασσα θα Δώσει «Ούριο Άνεμο» στην Προσπάθεια της ΕΕ Κατά της Κλιματικής Αλλαγής
energia.gr
Πεμ, 23 Μαρτίου 2017 - 14:39
Ο κόμβος αιολικής ενέργειας της Βόρειας Θάλασσας (North Sea Wind Power Hub) κατέχει εξέχουσα θέση στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας στην περιοχή, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, κατά την έναρξη του πρώτου North Seas Energy Forum, σήμερα στις Βρυξέλλες

Ο κόμβος αιολικής ενέργειας της Βόρειας Θάλασσας ( North Sea Wind Power Hub) κατέχει εξέχουσα θέση στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας στην περιοχή, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, κατά την έναρξη του πρώτου North Seas Energy Forum, σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Το North Sea Wind Power Hub δείχνει τι μπορεί να πετύχει η ανθρώπινη διάνοια όταν δουλεύουμε υπερβαίνοντας τα σύνορα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Σέφκοβιτς. «Ο κόμβος αιολικής ενέργειας θα μειώσει το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα αυτό. Δίνει ούριο άνεμο στην προσπάθεια που διεξάγουμε στα πλαίσια του αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στην Ευρώπη την παγκόσμια πρωτοπορία στις ΑΠΕ»

Στο North Seas Energy Forum, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κομισιόν, συμμετέχουν εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων καθώς και ΜΚΟ από το Βέλγιο, την Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην διάρκεια των εργασιών του οι εκπρόσωποι των διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας θα υπογράψουν συμφωνία ανάπτυξης του North Sea Wind Power Hub.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα κατασκευάσουν τεχνητό νησί στη Βόρειο Θάλασσα που θα διασυνδέει τα αιολικά πάρκα της περιοχής και θα μεταφέρει την εκεί παραγόμενη αιολική ενέργεια σε όλη την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας. Σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης για μεγαλύτερη περιφερειακή συνεργασία και ολοκλήρωση της αγοράς, το πρότζεκτ θα επιτρέψει στις συνεργαζόμενες χώρες θα προβούν σε διασυνοριακές συναλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας.