Για πρώτη φορά σήμερα στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπροσώπηση το διεθνές συνέδριο Invest in Cyprus Forum της Capital Link, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη αλλά και με τη συμμετοχή τριών ακόμη υπουργών (Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη, Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μ. Δημητριάδη και Εμπορίου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τουρισμού Γ. Λακκοτρύπη)

Για πρώτη φορά σήμερα στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπροσώπηση το διεθνές συνέδριο Invest in Cyprus Forum της Capital Link, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη αλλά και με τη συμμετοχή τριών ακόμη υπουργών (Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη, Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μ. Δημητριάδη και Εμπορίου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τουρισμού Γ. Λακκοτρύπη). Στόχος να ανααδειχθεί η σημασία της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού.

Στην εκδήλωση που έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 500 σύνεδροι, δίνεται έμφαση σε τρεις θεματικές, η πρώτη για τον τραπεζικό τομέα και τη διαχείριση κεφαλαίων, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών καθώς και οι τρεις μεγαλύτερες Κυπριακές Τράπεζες: Bank of Cyprus, Cooperative Central Bank, Hellenic Bank και η Citi. 

Η δεύτερη θεματική αφορά στην ενέργεια θα έχει κεντρικό ομιλητή το κ. Λακκοτρύπη και θα συμμετάσχουν διεθνείς κολοσσοί στον χώρο της ενέργειας: ENI, Delek Group & Avner Oil & Gas Exploration, Exxon Mobil, Noble Energy.

Η τρίτη θεματική αφορά στη ναυτιλία και σε αυτή θα συμμετάσχει η Ένωση Κυπρίων Εφοπλιστών καθώς εταιρείες όπως η Safe Bulkers καθώς και άλλοι παράγοντες του ναυτιλιακού χώρου.

Σημειώνεται ότι το παρών θα δώσουν επίσης σημαντικοί αμερικανοί επενδυτές με ενεργή παρουσία στην Κύπρο, όπως Third Point,Invesco Private Capital / WL Ross & Co., Spectrum Gaming Capital αλλά και ομογενείς κύπριοι επιχειρηματίες με παρουσία στην Κύπρο. 

Wall Street

Χθες εξάλλου στο πλαίσιο του "Capital Link Invest in Cyprus Forum", πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στη Wall Street αφιερωμένη στην Κύπρο από τον Πόλυ Χατζηιωάννου, Chairman of the Board of Directors & CEO της εισηγμένης στο Χρηματιστηριο της Νέας Υόρκης Safe Bulkers, INC (NYSE: SB). Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηιωάννου με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κυπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, συνοδευόμενοι από τους Υπουργούς κ.κ. Χ. Γεωργιάδη, Μ. Δημητριάδη, Γ. Λακκοτρύπη,  και άλλους επισήμους  καθώς και στελεχη της Safe Bulkers χτύπησαν το καμπανάκι της λήξης των εργασιών, σε μια τελετή που παραδοσιακά συγκεντρώνει υψηλή τηλεθέαση παγκοσμίως αφοόυ κατά παράδοση παρακολουθείται από 150 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στην εκδήλωση το κεντρικό μήνυμα όπως και το μήνυμα του "Capital Link Invest in Cyprus Forum", ήταν η αναβάθμιση και προβολή της Κύπρου σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανάρτησε την Κυπριακή σημαία στην Wall Street μαζί με τις σημαίες της Αμερικής και της Safe Bulkers και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει αυτή τη μέρα. 
 
Στην τελετή λήξης "Closing Bell”, συμμετείχαν: O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, o κ. Πόλυς Χατζηιωάννου, Chairman of the Board of Directors & CEO της Safe Bulkers, O Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων της Κύπρου κ.Μάριος Δημητριάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρέσβης της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Λεωνίδας Παντελίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ.Βασίλειος Φιλίππου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, o Πρόεδρος της Safe Bulkers, Inc. Κ. Λουκάς Μπαρμπαρης, ο CFO κ. Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, ο Director κ. Χρήστος Μεγαλου,  ο Πρόεδρος της Capital Link κ Νίκος Μπορνόζης, η συζυγος και η κόρη του κ. Χατζηιωάννου.
 
Τέλος χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν των ομιλητών από τη Citi στπ Citi Executive Conference Center.

(capital.gr)