Δεν είναι όλα μαύρα στην αγορά εργασίας με τους μισθούς και οπωσδήποτε όχι εκεί όπου αντλείται «μαύρος χρυσός». Στην Kavala Oil για παράδειγμα, την εταιρεία της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, φέτος οι εργαζόμενοι θα πάρουν σημαντικές αυξήσεις
Δεν είναι όλα μαύρα στην αγορά εργασίας με τους μισθούς και οπωσδήποτε όχι εκεί όπου αντλείται «μαύρος χρυσός». Στην Kavala Oil για παράδειγμα, την εταιρεία της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, φέτος οι εργαζόμενοι θα πάρουν σημαντικές αυξήσεις. 

Η επιχειρησιακή σύμβαση που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες εξασφαλίζει εργασιακή ειρήνη στην εταιρεία για τα επόμενα δύο χρόνια και προβλέπει αναπροσαρμογή των αποδοχών κατά 6% για τη διετία 2018-2019. Και αυτό παρά την αρνητική συγκυρία που εξακολουθεί να επικρατεί ακόμη στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι τιμές παραμένουν 60% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ τριετίας επίπεδα. Οι αυξήσεις που θα δοθούν έρχονται στην ουσία να αναπληρώσουν τις απώλειες των εργαζομένων από τις αντίστοιχες οριζόντιες μειώσεις τις οποίες είχαν συμφωνήσει το 2014 με τη διοίκηση της Energean Oil, προκειμένου τότε να δημιουργηθούν άμυνες στην επερχόμενη κρίση της αγοράς πετρελαίου.

Στη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί περιλαμβάνονται και ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης της ασφάλειας προσωπικού.

Ο ορίζοντας του 2019 δίνει την άνεση στην Energean Oil να προχωρήσει απρόσκοπτα το επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αυτές τις μέρες δόθηκε σε παραγωγή και η 5η γεώτρηση στον Πρίνο από τις προγραμματισμένες 15 συνολικά) και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής στα 3.500 βαρέλια το 2016 σε σχέση με μια χρονιά πριν και την υπέρβαση του επιπέδου των 1 εκατ. βαρελιών ετήσιας παραγωγής για πρώτη φορά μετά το 2001.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν την Energean να επιταχύνει την έναρξη του γεωτρητικού προγράμματος στο κοίτασμα «Εψιλον», εκτιμώντας ότι συνολικά η παραχώρηση του Πρίνου διαθέτει ακόμη 40 εκατ. βαρέλια προς απόληψη και ζωή τουλάχιστονα ακόμη δύο δεκαετίες.

(από την "Εφημερίδα των Συντακτών")