Όπως επισήμανε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» σε τελευταίο της δημοσίευμα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει πλέον τη δυνατότητα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και οι κάνουλες της ρευστότητας θα ξανανοίξουν μόνο όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς. Η αδυναμία αποτυπώθηκε στα στοιχεία για τις καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση που ανακοινώθηκαν στις 17 Μαρτίου από την Τράπεζα της Ελλάδος

Όπως επισήμανε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» σε τελευταίο της δημοσίευμα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει πλέον τη δυνατότητα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και οι κάνουλες της ρευστότητας θα ξανανοίξουν μόνο όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς. Η αδυναμία αποτυπώθηκε στα στοιχεία για τις καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση που ανακοινώθηκαν στις 17 Μαρτίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου διατέθηκαν μόλις 78 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου για τον μήνα Ιανουάριο και σε αυτά αποτυπώθηκε αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κατά τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Η αυξητική πορεία αναμένεται να αποτυπωθεί και στα στοιχεία Φεβρουαρίου, καθώς, όπως προκύπτει από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο λογαριασμός του υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι πλέον άδειος.